Animorphs utsnitt

Har du et barn som ikke er så glad i bøker, men som sluker tegneserier? Da har vi en god beskjed til deg:

Forskning viser nemlig at tegneserier gir like god lesetrening som bøker – samtidig som de gir barna motivasjon og leselyst.

Her får du tegneserie-ekspertenes syv beste grunner til hvorfor barn og unge har godt av å lese tegneserier:

 

1

Tegneserier hjelper barna å utvikle visuelle leseferdighet – noe som er en uvurderlig kompetanse i vårt bildesamfunn. De lærer rett og slett å forstå tekst og bilder samtidig!

 

2

For noen barn og unge kan bøker virke avskrekkende på grunn av lengden og mengden tekst på hver side. Tegneserier gjør det lettere for leseren å komme raskt inn i handlingen og fordype seg i fortellingen – fordi teksten har støtte i bildene.

 

3

Tegneserier er et format som inviterer leseren til å «delta» i teksten på en helt unik måte! Når du leser tegneserier er du en aktiv leser – denne «aktiviseringen» og engasjementet i teksten bidrar også til at man lettere lærer mer.

 

4

De fleste barn leser tegneserier fordi de selv synes det er gøy – med andre ord er tegneserier uslåelig når det kommer til å etablere livslang leseglede!

 

5

Tegneserier stimulerer kritisk tenking fordi leseren må tolke visuelle tegn, fargebruk, stemningsleie, ruteplassering og -størrelse i hver scene.

 

6

Tegneserieformatet er perfekt for barn som skal knekke lesekoden eller forbedre leseferdighetene sine. Men når det er sagt, er en godt fortalt og illustrert fortelling noe alle setter pris på – også voksne!

 

7

Tegneserier stimulerer fantasien! De tar for seg et bredt utvalg emner og tar med leseren inn i en lang rekke verdener – spennende, magiske, morsomme eller realistiske.

 

Så la barna kose seg med tegneseriene de liker - kanskje du selv også finner noen nye og kule tegneserier å bli begeistret over!