Hovedpersoner i bøker har ofte uvanlige evner, og mange av disse evnene er vi litt misunnelige på!

Noe av det beste med bøker er jo at ikke alt trenger å være helt realistisk. Bøkene gir mulighet for å drømme seg bort til andre tider og andre steder. Noen ganger har hovedpersonene åpenbare magiske evner, andre ganger er de kanskje bare skikkelig flinke til noe.

Uansett gir fortellingene oss fantasi, evne til å leve oss i andres situasjoner, empati og inspirasjon! Inspirasjon til å følge drømmer eller øve på noe som kanskje en gang kan bli din helt egen superkraft?

 

Her er ti egenskaper hos personer fra våre bøker vi skulle ønske vi hadde:

 

Snakke med dyr!

En av hovedpersonene i serien om Gutta i trehuset heter Pia. Hun kan snakke med dyr! Det er jo veldig kjekt. Hun får vite mye som ingen andre vet, fordi dyrene kan fortelle hva som har skjedd og hva de har sett. Ikke bare må denne egenskapen være praktisk, men også skikkelig spennende! Forresten er ikke Pia den eneste vi har bøker om som kan snakke med dyr. Brage, som er en av dragemesterne i Drageskolen, kan tilogmed snakke med dragen sin uten ord – bare ved hjelp av tankeoverføring!

 

Bli til et dyr?

Eller hva med å ta det enda litt lengre? Tenk om du kunne forvandle deg til et dyr? Den egenskapen har ungdommene i Animorphs fått. Det betyr at de kan løpe like fort som en tiger, eller fly høyt som en fugl, kanskje bli en liten mus for å snike deg inn der du ikke skal være uten at noen ser deg? Tenk så deilig å kunne fly hjem en kveld man er sliten, eller ha farten til en jaguar en dag man er sent ute!

 

Ha et dyr som bestevenn.

Helena i Beast Quest må være supertøff. Hun har en ulv som venn. Ulven Storm og Helena passer på hverandre. Helena slåss jo mot monstre hele tiden, så vi vet jo at hun er tøff, men vi er likevel litt misunnelige på at hun har et så kult kjæledyr.

 

Tidsreiser!

Simon og Helena i Kokotopia-serien ser ut som om de kan forflytte seg mellom ulike tider i historien, uten at de blir eldre selv. Først var de i middelalderen, så i steinalderen. De har også vært innom oldtiden og sett på bygging av pyramider. Tenk så gøy å kunne reise frem og tilbake i historien og oppleve helt nye ting? Og ikke minst: Tenk å få oppleve hvordan folk tenkte og hvordan samfunnet var i eldre tider! Likevel tror vi nok at vi foretrekker nåtiden. Eller er det en annen tidsperiode du kunne tenke deg å flytte til?

 

Trylle!

Rett og slett trylling – det må jo være gøy å kunne! Ved hjelp av en moderne tryllestav (iStav 12 Pro) og noen formler selvsagt. Det kan mammaen til Ella i Min magiske mamma. Da kan man bare trylle ferdig middagen, trylle seg hjem fra skole eller jobb og slippe å rydde rommet for det fikser tryllestaven! Det hadde vært kjekt det! Men hvis det skulle vært vår nye egenskap måtte vi likevel øvd mer enn mammaen til Ella, fordi hun tryller veldig mye feil, som egentlig bare skaper trøbbel ... så selv med trylling må man visst øve, viser det seg.

 

Evne til å fly

I REMA Mysteriet med den blå tåken er vi i et parallelt univers, og de som bor der kan fly! De ser ut som mennesker, men de kan fly i stedet for å gå. Det kan komme godt med. Den egenskapen vil vi i alle fall ønske oss!

 

Kreativ oppfinner

Olava er en jente som klarer å finne opp utrolige ting! Hun har for eksempel en båt som også kan bli til et slags kjøretøy. Eller hva med et sykkel-helikopter? Vi burde vel inkludere Andy og Terry fra trehuset her også når vi snakker om kreative oppfinnere – de er jo også skikkelig gode til å finne opp nye etasjer i trehuset. Noen er smarte (marshmallows-maskinen og iskrembutikken), mens andre er kanskje ikke såå smarte (haibassenget eller dødens labyrint).

 

Fantastisk fantasi

Vilma er en jente som har utrolig mye fantasi! Noen i familien hennes tenker kanskje at hun har for mye. Men går det egentlig an? Hvis du har så mye fantasi kjeder du deg aldri – det er bare å invitere alle fantasivennene på middag eller overnatting, så har du en garantert morsom dag!

 

Se det som ingen andre ser

Elina i Småfolkets vokter kan se alver og feer! Og drager, gobliner – og enhjørninger! Og det kuleste er at disse magiske småfolkene faktisk er rundt oss og prøver ofte å hjelpe oss. Vi vanlige mennesker kan dessverre ikke se dem. Det er det bare noen utvalgte som kan – men tenk om vi også kunne vært utvalgt? Det hadde vært gøy, det! Kanskje det sitter en liten fe på hylla på veggen der og følger med på deg nå?

 

Best under press

Dette er kanskje ikke en egenskap som virker som en superkraft ved første øyeblikk – men jammen skulle vi ønske vi hadde den likevel! Har du lest noen bøker om Gutta i trehuset så vet du at de egentlig skal skrive bøker. Så skjer det så mange rare ting at de blir forsinket. Og det kan jo fort skje i virkeligheten også ... Men det som er så magisk er at Andy og Terry har en suveren evne til å likevel klare å levere bokmanuset til sjefen sin akkurat i tide. Det er en hverdagssuperkraft som vi misunner dem.

 

Hva er din drømme-superkraft??