Vi har alltid vært glade i faktabøker, og her ser du noen av favorittene fra våre første ti år. Kanskje du får noen julegavetips?

Vi liker å lage faktabøker som skiller seg ut. De skal være lærerike og spennende og så må de virkelig ha flott illustrasjoner, enten det er tegninger eller fotografier.  Og så er det jo ekstra kult med store bøker syns vi! Vi liker også at man kan lese sammen, både storebror og lillesøster, far og mor kan lære noe av disse faktafavorittene våre det er vi sikre på.

En av de første faktabøkene vi utga var Animalium. En bok som virkelig er fin å bla i og som inspirerer til å lære masse fakta om dyr.

En bok som kanskje kan beskrives som en norsk slektning av denne boken er Det ville Norge. Det er en aldeles nydelig bok om alle de ville og spesielle artene som lever i Norge. For vi har utrolig mange arter som bare lever her! Den er skrevet av Ole Mathismoen og illustrert av Esther van Hulsen. Tegningene hennes er helt utrolig flotte.

Norsk natur er også tema for den spektakulære boken Tett på livet i vann. Nærmere bestemt dyr og insekter som lever i sjøen eller elver. Dette er en bok du må se nærmere på! Bildene er tatt med et spesielt mikroskop som virkelig gjør at du kommer TETT PÅ. Kjempespennende!

Vi har faktisk laget en serie med slike Tett på-bøker og en annen i serien er viet til steiner og mineraler: Tett på steiner og mineraler. Den er også veldig flott! Visste du f.eks at man kan finne diamenter i Norge? Eller hvor du skal lete etter flotte kvartskrystaller? Barn elsker jo å samle på steiner, så dette er boka for alle som vil lære mer.

Chang og elefanten er for de som liker både historier og fakta om dyr. Dette er en fakta-tegneserie som er basert på en sann historie. En historie om Trang Nguyen som allerede som liten jente bestemte seg for å forsøke å redde dyr i fangenskap. Nå jobber hun som både viltvokter og forsker. Et virkelig spennende forbilde!

Oseanium er også en nydelig bok som passer til alle som er opptatt av livet i havet. Her er det fantastiske fisker, rare maneter, flotte koraller. Nydelige tegninger og korte tekster gir deg oversikt over de ulike artene og hvordan de er avhengige av hverandre.

I boka Jorda - sånn fungerer den lærer man både om land og vann, nemlig om hvordan de ulike økosystemene henger tett sammen. Det forklares på en grundig men pedagogisk måte. Også her er illustrasjonene i en særklasse og gjør det spennende og tydelig. Denne passer best for litt eldre barn, kanskje for 11 år og oppover.

Du er super! Det visste du forhåpentligvis allerede, men boka Du er super en fascinerende og lærerik bok om hvordan hjernen fungerer. Og aller viktigst - hvordan vi kan lære den opp! Dette er en utrolig nyttig bok for tenåringer spesielt, men den kan også leses av litt yngre barn. (Men bare så det er sagt - vi tror også voksne vil lære litt her).

Følelser er det også viktig å lære mer om. Når man lærer om følelser blir det lettere å gjenkjenne dem og håndtere dem. Det kan være lurt å leke litt mens man lærer så hva med et stort og flott aktivitetshefte om følelsene, Følelsene mine lek og lær. Dette er perfekt siste året i barnehagen og for første- og andreklassinger.

Den store boken om bier er både morsom og lærerik. Vi kan jo ikke klare oss uten bier, og her får du vite mye du sikkert ikke visste fra før. Hvor mye honning lager f.eks en bie? Eller hvordan snakker de egentlig sammen?

 

Vi håper du fant noen bøker du fikk lyst til å se nærmere på!