Heidi Sævareid
© Foto: Heidi Furre

Heidi Sævareid

Heidi Sævareid (f. 1984) har tre ganger blitt nominert til Brageprisen for sine ungdomsromaner. I 2013 mottok hun Kulturdepartementets Debutantpris, og i 2015 ble hun tildelt Riksmålsprisen for Slipp hold. I 2020 utkom hennes første roman for voksne, Longyearbyen, som er oversatt til flere språk. Sævareid bor og arbeider i Bristol.

Titler i salg

Viser 1 - 1 av 1

Anmeldelser

«Sævareid er god på beskrivelser av det ytre landskapet og vennskapets indre dynamikk. (...) Sævareids ømfintlige behandling av sykelig kroppskontroll er mesterlig. Også beskrivelsene av smerte og motstand i kroppen er til å ta og kjenne på. (...) Som en leser med kjennskap til yogapositurer og begreper på sanskrit, setter jeg pris på hvor konkret Sævareid er i disse skildringene. Hun ivaretar samtidig lesere uten samme bakgrunn med sin stødige og sanselige tilnærming til språket.»

Sigrid Elise Strømmen, Vårt Land

«Når det ytre er det indre, når lidelse skrives frem som uavgrenset, bevegelig og ubegripelig, anes et radikalt åpent og fysisk smertebegrep. Hos Sævareid finnes ingen grense mellom verden og selvet, biologien og bevisstheten. Slik tilfører Positurene noe annet enn de siste årenes elegante og intelligente jeg-fortellinger om traumer.»

Maria Olerud, Morgenbladet

«Sævareid skildrer effektivt hvorfor yogamiljøer er særlig utsatt for systematisk seksuelt misbruk. (...) Sævareid viser også hvordan yogaens språk og verdensforståelse kan bli sementert i kroppen og sinnet.»

Eilif Guldvog Hartvedt, Aftenposten

"Life in the UK blir eit intrikat og elegant oppgjersbrev. (...) Språket er smart, skarpt, korrekt og stundom isande kaldt. (...) Heile dette brevet er ei klage. Det er eit elegant, drepande skarpt og stundom satirisk oppgjer med «eksen», Storbritannia. Oppgjeret skjer ofte i språket. (...) Likevel er ikkje satirisk spel og språkleg iscenesetjing poenget i dette verket. Det er eit musikalsk verk. Sævareid treff den rette balansen mellom lys og mørke. Einskilde, poengterte supersetningar går som refreng mellom drivande energisk – stundom forelska, stundom rasande – prosa."

Mette Karlsvik, Ny Tid

Bibliografi

2024 - Positurene

2021 - XR UK

2019 - NORDISK NU 2019

2019 - Den store boken om TRÆR

2018 - Life in the UK