Chang og den lille solbjørnen (Innbundet)

Forfatter:

Jeet Zdung (Illustratør) Line Almhjell (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 120
Illustratør: Zdung, Jeet
Forlag: Fontini Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Saving Sorya: Chang and the Sun Bear
Oversatt av: Almhjell, Line
ISBN/EAN: 9788283731033
Kategori: Fakta
Alder: 6 - 12
Omtale Chang og den lille solbjørnen

En sterk dyrehistorie som går rett i hjertet på små og store lesere. En gripende og vakker fakta-tegneserie.
Bli med inn i den eventyrlige jungelen … Her bor åtte år gamle Chang. En dag får hun øye på en solbjørn, som blir plaget fordi gallen dens skal brukes i tradisjonell asiatisk medisin. Den dagen bestemmer hun seg: Hun skal beskytte dyrene i jungelen! Vi følger Chang, som lykkes mot alle odds – ikke bare med å bli en naturverner, men utrolig nok også med å slippe løs den stakkars solbjørnen i det fri. En sterk historie fra virkeligheten, krydret med fakta om regnskogen, dyrene som lever der, og menneskene som truer dem.

Til toppen

Flere bøker av Trang Nguyen:

Anmeldelser Chang og den lille solbjørnen

«Dette er en nydelig historie ikke bare i ord, men også visuelt. Og den har som nevnt et sterkt budskap. Men den kan også bare leses fordi den er fin. Ikke fordi du har tenkt å sette deg inn i klimasaken. Engasjement er bare noe du får i tillegg, som en bonus.»

Christine Haugen Lyngdal, Serienett.no

«Chang og den lille solbjørnen er en liten gavepakke for alle som er opptatt av dyr, natur og miljøvern.»

«En brannfakkel fra en engasjert viltvokter på den andre siden av kloden. En som har stått på og kjempet med nebb og klør. En som faktisk har gjort en forskjell. Og jeg merker at det tennes noe i meg. Jeg får lyst til å bidra for en bedre fremtid.»

Christine Haugen Lyngdal, Serienett.no

Til toppen

Om forfatter

Trang Nguyen er en vietnamesisk naturverner, miljøaktivist og forfatter, kjent for sitt arbeid med naturvern og for å gå løs på den ulovlige handelen med levende dyr i Afrika og Asia. Trang tok doktorgrad i biologisk mangfold ved University of Kent i England, med forskning på hvordan bruk av dyredeler i tradisjonell asiatisk medisin virket inn på dyrelivet i Afrika. i 2018 var Trang med i dokumentarfilmen Stroop: Journey into the Rhino Horn War, sammen med Jane Goodall. I 2019 figurerte hun på BBCs liste over verdens 100 viktiste kvinner. I 202 sto hun på listen Forbes 30 under 30 Asia list. Trang har grunnlagt organisasjonen WildAct, som følger med på ulovlig handel med ville dyr og gir opplæring i naturvern til vietnamesisk ungdom. Hun deltar også i internasjonalt arbeid for å beskytte bjørner i deres naturlige habitat.