Chang og elefanten (Innbundet)

Forfatter:

Jeet Zdung (Illustratør) Line Almhjell (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 128
Illustratør: Zdung, Jeet
Forlag: Fontini Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Saving H'non: Chang and the Elephant
Oversatt av: Almhjell, Line
ISBN/EAN: 9788283731583
Kategori: Fakta
Alder: 6 - 12
Omtale Chang og elefanten

En spennende og sterk tegneserie fra virkeligheten, perfekt for alle barn som liker dyr eller er opptatt av miljøet.
Tenk deg at du er en ung miljøverner som vil bruke livet ditt på å hjelpe dyrene. En dag ser du en elefant i fangenskap. Fra den dagen blir oppgaven din å prøve å redde den fra tvangsarbeidet. For tenk hvis du hadde klart å gi den et liv i frihet – etter 50 år i fangenskap!
En eventyrlig barnebok fra virkeligheten, som du ikke sett maken til, fortalt i svimlende vakre illustrasjoner. Passer for små og store naturelskere.
I samme serie: Chang og den lille solbjørnen.

«Perfekt for alle som er glad i dyr. Og visuelt utrolig vakker! En helt strålende bok.»
School Library Journal, starred review

«Helt fantastisk.» Kirkus Reviews, starred review

«Dette er en nydelig historie ikke bare i ord, men også visuelt. (...) en liten gavepakke for alle som er opptatt av dyr, natur og miljøvern.» Christine Haugen Lyngdal, Serienett.no, om Chang og den lille solbjørnen

«Vi kan (…) lene oss tilbake og nyte de deilige tegningene til Jeet Zdung, et navn vi garantert vil se mer til.» Øyvind Holen, Dagens Næringsliv, om Chang og den lille solbjørnen

Til toppen

Flere bøker av Trang Nguyen:

Om forfatter

Trang Nguyen er en vietnamesisk naturverner, miljøaktivist og forfatter, kjent for sitt arbeid med naturvern og for å gå løs på den ulovlige handelen med levende dyr i Afrika og Asia. Trang tok doktorgrad i biologisk mangfold ved University of Kent i England, med forskning på hvordan bruk av dyredeler i tradisjonell asiatisk medisin virket inn på dyrelivet i Afrika. i 2018 var Trang med i dokumentarfilmen Stroop: Journey into the Rhino Horn War, sammen med Jane Goodall. I 2019 figurerte hun på BBCs liste over verdens 100 viktiste kvinner. I 202 sto hun på listen Forbes 30 under 30 Asia list. Trang har grunnlagt organisasjonen WildAct, som følger med på ulovlig handel med ville dyr og gir opplæring i naturvern til vietnamesisk ungdom. Hun deltar også i internasjonalt arbeid for å beskytte bjørner i deres naturlige habitat.