Gutten på toppen av fjellet (Innbundet)

Forfatter:

Rune R. Moen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 220
Forlag: Fontini Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: The boy at the top of the mountain
Oversatt av: Moen, Rune R.
ISBN/EAN: 9788293346579
Kategori: Ungdom og ung voksen
Alder: 10 - 16
Omtale Gutten på toppen av fjellet

Hva skjer med et foreldreløst barn som blir tatt inn under Adolf Hitlers vinger?

Da Pierrot blir foreldreløs, må han flytte fra hjemmet sitt i Paris og begynne et nytt liv hos tanten Beatrix, som er hushjelp i en rik husholdning høyt oppe i de tyske fjellene.

Det er ikke vanlige tider. Året er 1935, og andre verdenskrig nærmer seg med stormskritt. Og det er ingen vanlig husholdning heller, for stedet er Berghof, Adolf Hitlers landsted. Snart blir Pierrot tatt under Hitlers vinger, og kastes ut i en ny verden som stadig blir farligere: en verden preget av frykt, hemmeligheter og forræderi, en verden han kanskje aldri vil klare å unnslippe.

Sterk roman fra forfatteren av bestselgeren Gutten i den stripete pyjamasen. En bok som er vanskelig å legge fra seg, og umulig å glemme.

Til toppen

Andre utgaver

Gutten på toppen av fjellet
Bokmål Heftet 2018
Om forfatter

John Boyne ble født i Irland i 1971. Han har skrevet 14 romaner for voksne, seks for barn og unge, og en novellesamling.

Ungdomsromanen Gutten i den stripete pyjamasen ble en internasjonal bestselger. Den ble med stor suksess filmatisert av Miramax, og over 11 millioner eksemplarer av boken har blitt solgt verden over.

John Boynes andre romaner er også prisbelønte og internasjonale bestselgere. Hans romaner er utgitt på over 50 språk. Boyne er nå aktuell med romanen Alt som er ødelagt, en frittstående oppfølger til sukessboken Gutten i den stripete pyjamasen.