Nordic Nature (Innbundet)

Forfatter:

Esther van Hulsen (Illustratør) Lise Lærdal Bryn (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2024
Antall sider: 128
Illustratør: van Hulsen, Esther
Forlag: Fontini Forlag
Språk: Engelsk
Originaltittel: Det ville Norge
Oversatt av: Lærdal Bryn, Lise
ISBN/EAN: 9788283732016
Kategori: Fakta
Alder: 8 - 14
Omtale Nordic Nature

En praktbok for hele familien - i engelsk utgave. Perfekt for alle som har venner og familie i utlandet. Naturen i Norge og Norden er helt spesiell. Ingen andre har et dyre- og planteliv som oss i Norden. Det lever få arter her, sammenlignet med regnskoger, tropiske korallrev og afrikanske savanner. Men mange av dyrene og plantene er blant verdens tøffeste, raskeste, smarteste og mest utholdende. De tåler kulde, varme, regn og snø. De klarer seg med lite mat og er gode til å gjemme seg. Bli med på en reise fra de høyeste fjelltoppene og de våte myrene til det dypeste havet og ned under gatene i byene. Bli bedre kjent med både sjeldne og vanlige dyr, planter og sopper. Få land har så mye urørt natur, så rent vann og så frisk luft som oss.

Etter at du har lest denne boka, blir en tur i skogen, på fjellet, til stranden eller til byen aldri den samme. Illustrasjoner i verdensklasse av kunstner Esther van Hulsen, og med tekst av prisvinnende forfatter og journalist Ole Mathismoen.

Til toppen

Om forfatter

Ole Mathismoen har arbeidet som politisk journalist, kommentator, korrespondent og nyhetsjournalist i Aftenposten siden 1984, med miljø-, natur- og klimaspørsmål som spesialområde fra 1987. Han har tidligere gitt ut 13 bøker om natur, klima og miljø.