FONTINI FORLAG utgir i hovedsak barnebøker, både skjønnlitteratur, faktabøker og gavebøker. Vår ambisjon er å utgi de beste barnebøkene fra hele verden – som skaper leselyst og leseglede hos barn. Forlaget har også noen norske forfattere, som Kokotopia-forfatter Simon Stranger.

Fontini Forlag har utgitt noen av de mest populære barnebøkene i Norge de siste årene, som bestselgerne Amuletten og Gutta i trehuset, og de fleste av våre tegneserier har titusenvis av lesere. Fontini utgir også prisvinnende og illustrerte faktabøker, i tillegg til klassiske gavebøker til de store anledningene som dåp, navnedag, konfirmasjon, bursdag og jul.

Forskning viser at humor, spenning og høy visuell kvalitet er viktige faktorer for å få barn til å lese. Fontini jobber bevisst og systematisk med dette. Nysgjerrige og vitebegjærlige barn skal dessuten finne de beste faktabøkene hos oss. Våre faktabøker skal både være spennende å lese, gi kunnskap og underholdning, og holde en høy visuell standard.

Barnebokforlaget Fontini ble etablert i 2013 av Lindy Andersen og Font Forlag. Fontini og Font ble kjøpt av Cappelen Damm i 2017. Fontini drives fortsatt som selvstendig imprint.