Jannicke Wiik-Nielsen

Fontini er stolte over at Tett på livet i vann er nominert i kategorien sakprosa for barn og unge!

Juryen begrunner nominasjonen slik: 

«Barn har ofte en naturlig nysgjerrighet på småkryp, og mange har en dragning mot krabber og rumpetroll. Denne boka tar denne naturinteressen på alvor, og formidler kunnskap på en visuell og innbydende måte. Tett på livet i vann er en bok som leseren kan sitte lenge og bla i. Fotografiene, som i seg selv gir mye læring, ledsages av en faktaorientert verbaltekst som byr på litt mer dybde om det spesifikke dyrets habitat og levemåte.»

Bildene i Tett på livet i vann er tatt i et helt spesielt mikroskop av forsker Jannicke Wiik-Nielsen. Hun har vunnet fotopriser for bildene sine, og tekstene er skrevet av Wiik-Nielsen i samarbeid med Dag O. Hessen og Line Renslebråten, anerkjente formidlere av naturkunnskap for både barn og voksne. Tett på livet i vann er en praktbok og en faktabok for hele familien. Les gjerne mer om boken her.

 

Om Brageprisen:

Vinnerne av Brageprisen får både en pengepremie og en Bragestatuett laget av kunstneren Børre Larsen. Brageprisen har, siden den første gang ble delt ut i 1992, etablert seg som en av Norges viktigste litterære priser. Prisen deles ut av Stiftelsen Den norske Bokprisen og har som formål å hedre gode norske forfatterskap, samt skape interesse for norsk litteratur. Brageprisen er den eneste store norske bokprisen der bøkene vurderes av ulike yrkesgrupper som har bøker som fag: bokhandlere, bibliotekarer, kritikere og akademikere.

Brageprisen deles ut i følgende klasser:

  • Skjønnlitteratur
  • Barne- og ungdomsbøker
  • Sakprosa
  • Sakprosa for barn og unge

I tillegg deles det ut en Hederspris.
 

Prisene deles ut 23.november.