Vi feirer ti år med leseglede og fine bøker! Her kan du lese mer om hvilke bøker som har vært viktige for oss.

Leseglede og leselyst har alltid vært Fontinis viktigste kriterium for utvelgelse av bøker, og det håper vi dere merker!

I anledning bursdagen vår har vi sammenlignet utgivelsene våre med en godtepose med bøker for enhver smak: morsomme bøker, spennende bøker, lærerike, vakre og tøysete bøker. Men alle er de skikkelig gode på hver sin måte. Noen dager vil man ha salt, noen dager vil man ha søtt – noen dager vil man humor, andre dager spenning. Noen ganger vil man ha alt!

Det aller morsomste vi vet er å få tilbakemeldinger fra leserne og foreldrene deres! Det å høre at noen har funnet leseglede med bøkene våre setter vi stor pris på.

Etter ti år har vi utgitt et høyt antall bøker, og det er vanskelig å velge ut hvilke som har vært de viktigste eller morsomste. Av høydepunkter kan vi likevel trekke frem noen få, men åpenbare:

Da vi fant serien om Amuletten syns vi den var helt fantastisk. Men på det tidspunktet var ikke tegneserier like populære som de er nå, og derfor var vi veldig spente på hvordan mottakelsen av bøkene ville være. Heldigvis ble Amuletten populær hos målgruppa! Denne serien ble superviktig for å gi tegneserier det løftet og den anerkjennelsen sjangeren trengte hos bokhandlere og – i neste rekke – formidlere og foreldre. Med over 400 000 i opplag har serien beviselig gitt norske barn leseglede, og det er vi skikkelig stolte av! Og det er bare å glede seg: I februar 2024 kommer endelig den etterlengtede finaleboken i serien!

Amuletten er langt ifra den eneste tegneserien vi har utgitt. Vi liker tegneseriebøker – akkurat som leserne våre. Og så syns vi det er gøy å utgi både tegneserier (og andre bøker) fra mange land. For eksempel italienske Mynte, franske FRNK, sør-afrikanske Kariba, og amerikanske Lightfall. For ikke å glemme tegneserieutgaver av bestselgerseriene Barnevaktklubben og Animorphs.

 

Vi har også utgitt alt fra fargeleggingsbøker, bildebøker, romaner, faktabøker om dinosaurer og trær. Både romantiske og spennende ungdomsbøker og fine godnattbøker. Flere bøker om følelser har vi også utgitt. Gavebøker og lettlestbøker finnes det mange av.

 

En annen stor suksess for Fontini har vært Gutta i Trehuset. Dette har også vært en serie som virkelig har gitt barn mye leseglede. Og etter hvert har den også blitt veldig populær på lyd. Det er kanskje ikke så lett å forestille seg, når man ser hvor mange tegninger det er i bøkene, men hvis du hører på en lydbok skjønner du hvorfor den slår an!  

 

Fontini ble startet som et selvstendig forlag i samarbeid med Font Forlag i 2013. I 2017 ble Font og Fontini kjøpt av Cappelen Damm og i 2018 flyttet vi til Akersgata. Men vi driver fortsatt som en selvstendig avdeling, eller et imprint som det heter i forlagsverdenen.  

 

Vi i Fontini Forlag syns vi har en morsom og viktig jobb. Særlig i en tid hvor barn leser mindre enn før, tenker vi mye på det. Så hvis vi skal åpne én presang på bursdagen vår, håper vi den er full av leselyst, leseglede og nye givende år med fantastiske bøker.

 

Hilsen Ragnhild, Kristian, Live og Lene

FONTINI FORLAG