Christian Galli signerer Mynte
Christian Galli signerer med en tegning

Kan en tegneseriebok om minner og sorg virkelig være spennende?

Mynte – minnenes forbannelse kombinerer spenning og mystikk i en fortelling om vennskap og kjærlighet, samt det å akseptere følelser som kommer med tap. Slående vakre tegninger, overnaturlige innslag og en hovedperson som både gutter og jenter vil kjenne seg igjen i, gjør Mynte til en sjelden perle.

 

Italienske Christian Galli visste tidlig at han ville lage en bok om tap og sorg. Bøker om tap kan ofte oppleves som tunge, og det er en tematikk som ikke passer for alle unge lesere. Christian ønsket å formidle en historie som til tross for temaet opplevdes fengende, en bok man ønsket å lese videre i. Derfor har han latt seg inspirere av grøssere, og grublet på hvordan minner kan hjemsøke oss på ulike måter.

 

Da han i januar besøkte Oslo, holdt Christian Galli et lite tegneseriekurs for barn på Biblo Tøyen. Det var god stemning og fullt av ivrige barn! Dufter spiller en viktig rolle i boken Mynte. Minnene våre trigges ofte av ulike dufter, og man assosierer gjerne ulike lukter til både stemninger og personer. Denne ideen brukte Galli som utgangspunkt for å starte en historie sammen med barna. Tenk på en lukt, skap en person ut ifra det, så kommer historien etter hvert.

 

Bok365 gjorde et intervju med Galli i forbindelse med besøket og det kan du lese i sin helhet her. Christian deler noen tanker om leselyst, og han kommer med noen gode råd til barn som ønsker å lage tegneserier - selv om man ikke tegner som Michelangelo.

 

Her kan du se et intervju som Outland gjorde med Christian Galli da han var på besøk i Oslo, hvor han forteller mer om bakgrunnen for historien. Christian røper også noen av sine egne tegneseriefavoritter!

 

Mynte vil fenge barn og unge i et stort alders-spenn men vi tenker at hovedmålgruppen er 10-14 år. Les gjerne mer om boken her, her vil du også finne utdrag av boken hvis du ble nysgjerrig.