Denne boken er etterlengtet! Vi har ikke tall på hvor mange ganger vi har fått spørsmålet om når bok nummer ni kommer!

Men endelig er den altså her. Og vi er sikre på at boken ikke vil skuffe fansen. Som serienett.no skriver i sin anmeldelse: «Ei verdig, handlingsmetta og tankevekkjande avslutning på serien.»

 

Amuletten er en tegneserie som er kjent for høy kvalitet på tegningene og det berømmes den også for: «Det er ein fryd for auget å sjå alle dei måleriske detaljane og korleis nyansane i fargetonane er endå rikare enn i tidlegare bøker. Ein fest for auget.»

 

I dag omtaler vi gjerne «portalfantasy» som en egen sjanger, som det finnes et godt utvalg i norske bokhandlere, men for å sitere Øyvind Holen i Dagens Næringsliv: «Amuletten ble rett og slett portalen som førte bokhandlerne inn i en ny og ukjent verden av tegneserier.»

 

Da vi i Fontini utga den første boka i serien om Amuletten i 2015 var det slett ikke vanlig med tegneserier for barn og ungdom. Mange syns ikke det var «bra nok» å lese. Men heldigvis har det skjedd mye siden den gang. Og Amuletten må rett og slett få mye av æren for det.

 

Amuletten er en serie som viser at en historie kan være både kompleks og lett tilgjengelig samtidig! Serien har blitt kjent for å gi lesemotivasjon og leseglede. Den er spennende, og den leses av en bred aldersgruppe. Hovedmålgruppen er nok 9 – 13 år men vi vet at den også leses av ungdommer og unge voksne.

 

Holen skriver også: «På samme vis som de syv Harry Potter-bøkene fulgte en generasjon gjennom deres oppvekst rundt tusenårsskiftet, har lesere født i 2000-årene vokst opp sammen med Emily og Navin Hayes, som uforvarende havnet i sentrum av en magisk maktkamp som bølget gjennom en rekke fremmede verdener – under jorden, oppe i luften og ute i verdensrommet.»
Hele anmeldelsen i DN her.

 

Serien har blitt svært populær, og her i Norge vant den også Sproingprisen for beste oversatte tegneserie i 2017. Til sammen har den solgt omtrent en halv million eksemplarer, og den er jevnlig på bibliotekenes topplister over utlån.

 

Kazu Kibuishi er forfatter og illustratør bak serien, men han har hatt hjelp til både fargelegging og detaljer i bøkene underveis. Visste du f.eks at Tim Probert har bidratt med fargelegging i noen av Amuletten-bøkene? Tim Probert har senere laget sin egen tegneserie som heter Lightfall. Den kan du lese mer om her.

 

Kazu Kibuishi er gift med Amy Kim Kibuishi som også er illustratør! Hun har bidratt på noen av bøkene, deriblant den siste, men hun har også begynt å skrive og tegne sin helt egen fantasyserie som heter REMA. Mysteriet med den blå tåken er første bok.

 

Amuletten er en serie som må leses i rekkefølge. Har du ikke begynt enda er det heldigvis ikke for sent – kast deg ut i det og få tak i første bok, du vil ikke angre. Kanskje forfatterens oppsummering av bøkene gjør deg enda mer nysgjerrig?

Kazu Kibuishi ble nemlig en gang spurt om han kunne oppsummere hver bok med bare ett ord, her er det han svarte:

 

Bok 1 Mysterium

Bok 2 Eventyr  

Bok 3  Reise

Bok 4  Bedrag

Bok 5  Historie

Bok 6  Lederskap

Bok 7  Identitet

Bok 8 Utvidende

Bok 9 Episk

 

Les serien og se om du er enig i beskrivelsene!

 

Her er også link til en boktrailer for hele serien.