Gutta i trehuset er en av Norges mest leste serier for barn. Her får du boblende humor i et univers der alt kan skje! Heldigvis er det en ny bok ute nå.

Andy og Terry bor i et trehus. Men det er ikke et vanlig trehus. Det er verdens mest spennende trehus med … eh, hvor mange etasjer, sa du?

– 13 nye for hver bok! Det begynte med 13 etasjer i bok 1 og nå har bokserien vokst seg opp i 156 etasjer. Her finner du både bowlingbane, et gjennomsiktig svømmebasseng, et hemmelig underjordisk laboratorium, en marshmallowsmaskin som skyter godsaker inn i munnen din hver gang du er sulten – og uendelig mye mer!

 

Andy og Terry lager bøker sammen. De jobber for en surpomp av en sjef, den stornesede forleggeren Gerhard Greveneset, som er veldig glad i å kjefte på Andy og Terry. Han gir Andy og Terry oppdrag som de som regel løser helt i siste liten. Det er nemlig ikke så greit å få ting gjort når man blir distrahert av en vakker havfrue, hyperaktive sjøapekatter og en sulten kjempegorilla!

 

Hvorfor har serien blitt så populær?

Serien er kjent for å gi barna leselyst og leseglede. Historiene er fantasifulle, proppet med humor og elleville påfunn – akkurat slik barna liker det. Bøkene er lette å lese, med herlige illustrasjoner på hver eneste side. Med inspirasjon fra Roald Dahl og Dr. Seuss’ absurde fortellinger, har Andy og Terry skapt et anarkistisk og lekent univers som behandler humor med det aller største alvor. Andy Griffiths er pedagog, har tidligere jobbet som engelsklærer og har alltid vært opptatt av å vekke leselyst hos barn.

 

Målgruppe:

Barn fra 7 til 12 år digger disse bøkene. (Men det kan godt hende bestefar leser dem i smug.)
Bøkene kan leses uavhengig av hverandre.

 

- Latterkrampe 77 ganger og er bare på side 99! - Jonas, 12 år

 - Anarkistiske absurditeter på sitt beste! Vi kan ikke vente på neste bok. - Publishers Weekly

 

Her kan du lese mer om hovedpersonene:

Andy:

Andy skriver tekstene. Han er litt mer ansvarlig enn bestevennen sin, men fremdeles ganske vimsete. Han er også litt misunnelig på Terrys tegneferdigheter.

 

Terry:

Terry illustrerer bøkene. Han er spontan og eventyrlysten, og ikke så flink til å planlegge. Derfor ender han gjerne opp i de mest absurde situasjoner - som ofte er hysterisk morsomme.

Andy og Terry går alltid i tottene på hverandre, men egentlig er de (dypt nede i hjerterota) ganske glade i hverandre. 

 

Gerhard Greveneset:

Han som utgir bøkene til Andy og Terry. Han har en veldig stor nese – som blir enda større og rødere jo sintere han blir – og det blir han ofte!

 

Pia:

Naboen til Andy og Terry. Rimelig glad i dyr. Hun har to hunder, en geit, tre hester, fire gullfisker, en ku, seks kaniner, to tamme marsvin, en kamel, et esel og en kattnari. (En blanding av en katt og en kanarifugl.)

 

Silkepus:

Katten til Pia (som også er en kanarifugl – altså en kattnari – etter at Terry forvandlet den i bok 1).

 

Om den ekte Andy:

Andy Griffiths (født 1961) er Australias mest populære barnebokforfatter. Han har skrevet over 50 bøker. I løpet av de siste 15 årene har Andys bøker vært på New York Times bestselgerliste, vunnet over 50 priser, blitt vist som tegnefilm på TV, blitt satt opp som teater – blant annet på Sydney Opera House og i Kilden i Kristiansand – og solgt over fem millioner eksemplarer over hele verden.

 

Han samarbeider tett med illustratør Terry Denton og de har laget mange populære serier sammen. Serien om gutta i trehuset ble raskt en favoritt blant leserne, og vant i tillegg den australske bokhandlerprisen i 2012. De to har siden vunnet bokhandlerprisen i Australia ti ganger, og blitt tildelt prisen Children’s Choice Award hele 80 (!) ganger.

 

Andy Griffiths jobber også med leselyst hos barn som ikke er vant til å lese så mye. Han er ambassadør for The Indigenous Literacy Foundation som hjelper barn på barnehjem og i fosterfamilier.

 

Om den ekte Terry:

Terry Denton (født 1950) har laget barnebøker i over 30 år. Han har samarbeidet med mange av Australias beste forfattere, og vunnet mer enn 40 Children’s Choice Awards.

Terrys illustrasjoner kjennetegnes av en eventyrlig og oppfinnsom strek og freidig humor. Han har stor teft for hva som interesserer og underholder et ungt publikum.